Hoito-ohjeet

Tuotteiden hoito-ohjeet
Oikein hoidettuna tuotteesta on iloa pidempään!

Huolellisesta valmistuksesta huolimatta päivittäisessä käytössä olevaa kangaslaukkua voi verrata päivittäisessä käytössä olevaan vaatteeseen: Aikaa myöden käytön ja kulumisen jälkiä alkaa aivan väistämättä jossain vaiheessa näkymään. Ja aivan samoin kuten vaatteiden kohdalla, huolellisesti käsiteltynä ja hoidettuna myös laukusta on iloa pidempään! Pesuohjeet toimitetaan myös aina tuotteen mukana. Tutustuthan hoito-ohjeisiin huolellisesti, jotta tuotteesta on iloa mahdollisimman pitkään!

Pesuohjeet

Kaikki Käsityöpajan laukut ja kukkarot voi pestä käsin, mutta pesukoneessa pesu on kielletty. Laukkujen hihnat on myös helppo irrottaa tuotteesta ennen pesua. Tuotteen ylimääräistä liottamista kannattaa välttää, ja pesun jälkeen tuote on hyvä muotoilla ennen kuin kun se asetetaan kuivumaan. Kloorivalkaisu, rumpukuivaus tai kemiallinen pesu eivät ole sallittuja. Kun tuote on kokonaan kuivunut, sen voi myös silittää silitysliinaa käyttäen. 

Tahranpoisto

Arjen touhuissa yllättäviltä tahroiltakaan ei aina valitettavasti voi suojautua. Mikäli laukku tahraantuu, tahran poistaminen on sitä helpompaa mitä nopeampaa se tapahtuu. Toisin sanottuna, mitä syvemmällä tahra ehtii imeytyä kankaan kuituihin, sitä vaikeampaa tahra on saada irtoamaan. 

Ihan ensinnä tahraava aine kannattaa yrittää imeyttää talouspaperiin hellästi painelemalla, jonka jälkeen tahraa kannattaa yrittää huuhdella mahdollisimman nopeasti runsaalla juoksevalla vedellä. Tämän jälkeen tuote olisi hyvä pestä hoito-ohjeiden mukaisesti mahdollisimman pian. Tahranpoistoaineiden ja muiden tahranpoistokikkojen käytössä kannattaa huomioida, että niitä pitäisi aina ensin testata johonkin huomaamattomaan paikkaan, jotta voidaan varmistaa, että käytettävä aine ei vahingoita materiaalia. Tämä taas on esimerkiksi laukun kohdalla aika hankalaa. Lisäksi tahranpoistoaineiden käyttöohjeet kannattaa muutoinkin lukea huolellisesti, sillä useiden tahranpoistoaineiden käyttö on kielletty metallisia osia sisältävissä tekstiileissä. Tahranpoistossa kannattaa myös huomata, että myös kova hankaaminen saattaa vahingoittaa kangasta.

Tuotteen muu käsittely

Kangaslaukkua voi verrata kestävyydeltään vastaavassa käytössä olevaan vaatteeseen. Ajan myötä siis kankaan kulumisen ja käytön merkit ovat kangaslaukuille ja -kukkaroille tyypillisiä, ja esimerkiksi päivittäisessä käytössä olevaa työlaukkua voi verrata päivittäisessä käytössä olevaan vaatteeseen. Laukut ja kukkarot on tehty käyttöä varten, mutta tuotteiden ikään voi myös  vaikuttaa huolellisella käytöllä ja kiinnittämällä huomiota asioihin, jotka mahdollisesti lisäävät tuotteiden ylimääräistä kulutusta ja hankausta. Laukun hihnat ja laukkujen ja kukkaroiden metalliosat kestävät hyvin normaalissa käytössä, mutta esimerkiksi kovaan puristukseen joutuminen saattaa vahingoittaa, vääntää tai naarmuttaa kehystä, mikä taas vaikuttaa myös kehyksen toimivuuteen. Tämän vuoksi on hyvä huolehtia siitä, että laukku tai kukkaro ei vahingossa joudu esimerkiksi kassissa painavien tavaroiden alle. Tämän vuoksi myös tuotteiden pesu pesukoneessa on kiellettyä.