Käsityöpaja Villaa ja Lankaa


Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on vuonna 2014 perustettu, Ikaalisten Luhalahdessa toimiva pieni yritys, joka valmistaa ja myy kotimaisia, oman tuotannon kuosikankaista käsityönä tehtyjä laukkuja ja kukkaroita. Jotta mahdollisimman moni voisi löytää mieleisensä tuotteen, valikoimassa on oman tuotannon kuosien lisäksi myös yksivärisiä laukkuja. 

Tavoitteenani on tehdä kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja, laadukkaita tuotteita, joista on iloa pitkään, ja joista on nähtävissä, että tuote on tehty ja viimeistelty huolella, kuten kotimaisen käsityön arvolle kuuluukin. Tuotteiden mahdollisimman korkea kotimaisuusaste on minulle tärkeää, ja olen erityisen iloinen siitä, että Käsityöpajan tuotteiden kotimaisuusaste onkin hyvin korkea myös materiaalien puolesta. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt 11.9.2018 Käsityöpajan kehyskukkaroille ja -laukuille Avainlippu-merkin käyttöoikeuden. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Siitä, miten vastuullisuutta Käsityöpajalla käytännössä toteutetaan, on kerrottu tarkemmin Vastuullisuus-sivulla

Yrityksen nimi "Käsityöpaja Villaa ja Lankaa" juontaa juurensa yrityksen toiminnan alkuaikoihin: Ennen yrityksen perustamista pidin Villaa ja Lankaa -nimistä blogia, jonka aiheet liittyivät pääasiassa huovutukseen ja muuhun käsityöharrastukseen. Blogissa jaoin kuvia tekemistäni töistä ja omasta oppimisestani erityisesti huovutukseen liittyen, sekä jaoin oppimiani vinkkejä myös muille. Olen suorittanut tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon, mutta tuossa vaiheessa en vielä työskennellyt tekstiilialalla, vaan huovutus ja muut kädentaidot olivat minulle ennemminkin rakas harrastus ja hyvää vastapainoa hektiselle arjelle.

Kun yrityksen perustaminen myöhemmin tuli ajankohtaiseksi, oli jotenkin luontevaa, että tutuksi tullut blogin nimi seuraa  mukana. "Villaa ja Lankaa" ei kuitenkaan yksistään kelvannut yritykselle rekisteröitäväksi nimeksi, joten yrityksestäni tuli Käsityöpaja Villaa ja Lankaa. Olin nimeen tyytyväinen, sillä ajattelin, että tuon nimen alla olisi mahdollista tehdä hyvinkin monenlaisia asioita. Yritystoiminnan alku oli ensin varsin pienimuotoista, ja myyntiin valmistin pääasiassa huovutettuja töitä, mutta mukana oli myös vaihtelevasti muitakin käsityönä tehtyjä tuotteita. Kännykkälaukut tulivat valikoimaan vuonna 2015, ja niiden suosio kasvoikin yllättävän nopeasti. Laukkuvalikoima laajeni ja laukut ja kukkarot nousivat pian yritykseni pääasiallisiksi tuotteiksi. 

Hyvän laadun ja mahdollisimman korkean kotimaisuusasteen lisäksi tavoitteenani on pitää laukuissa ja kukkaroissa laaja valikoima niin hillittyjä, näyttäviä kuin hauskojakin kuoseja, joista mahdollisimman moni voisi löytää suosikkinsa. Kuoseista  saamani palaute on aina ehdottoman tärkeää, ja asiakkaiden toiveet ohjaavat myös uusien kuosien suunnittelua, joista moni on syntynyt nimenomaan asiakkaiden toiveista.

Jokainen tilaus ja jokainen asiakas on minulle tärkeä. Yritystoiminnassani haluan osoittaa välittäväni jokaisesta asiakkaastani valmistamalla tuotteet mahdollisimman huolellisesti, ja olemalla asiakkaan luottamuksen arvoinen. Toivon, että valmistamani tuotteet voivat olla sekä iloksi että hyödyksi! 

Kiitos, jos valitset kotimaisen, käsintehdyn ja vastuullisesti valmistetun tuotteen! 

Reija Velin, yrittäjä, Käsityöpaja Villaa ja Lankaa

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on Suomalaisen Työn Liiton, Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:n, Käsityökorttelin, sekä Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyritys.