Käsityöpaja Villaa ja Lankaa


Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on vuonna 2014 perustettu, Ikaalisten Luhalahdessa toimiva pieni yritys, joka valmistaa ja myy kotimaisia, käsityönä tehtyjä laukkuja ja kukkaroita. Tavoitteenani on valmistaa laadukkaita tuotteita, joista on iloa pitkään, ja joista on nähtävissä, että tuote on tehty ja viimeistelty huolella, kuten kotimaisen käsityön arvolle kuuluukin.

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt 11.9.2018 Käsityöpajan kehyskukkaroille ja -laukuille Avainlippu-merkin käyttöoikeuden. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä.

Yrityksen nimi "Villaa ja Lankaa" juontaa juurensa yrityksen toiminnan alkuaikoihin: Ennen yrityksen perustamista pidin Villaa ja Lankaa -nimistä blogia, jonka aiheet liittyivät pääasiassa huovutukseen ja muuhun käsityöharrastukseen. Blogissa jaoin kuvia tekemistäni töistä ja omasta oppimisestani erityisesti huovutukseen liittyen, sekä jaoin oppimiani vinkkejä myös muille. Olen suorittanut tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon, mutta tuossa vaiheessa en vielä työskennellyt tekstiilialalla, vaan huovutus ja muut kädentaidot olivat minulle ennen kaikkea rakas harrastus ja hyvää vastapainoa hektiselle arjelle.

Kun yrityksen perustaminen myöhemmin tuli ajankohtaiseksi, oli jotenkin itsestään selvää, että tutuksi tullut blogin nimi seuraa edelleen mukana. "Villaa ja Lankaa" ei kuitenkaan yksistään kelvannut yritykselle rekisteröitäväksi nimeksi, joten yrityksestäni tuli Käsityöpaja Villaa ja Lankaa. Olin nimeen tyytyväinen, sillä ajattelin, että tuon nimen alla olisi mahdollista tehdä hyvinkin monenlaisia asioita. Yritykseni oli aluksi sivutoiminen, ja myyntiin valmistin pääasiassa huovutettuja töitä, mutta mukana oli myös vaihtelevasti muitakin käsityönä tehtyjä tuotteita. Kännykkälaukut tulivat valikoimaan vuonna 2015, ja niiden suosio kasvoikin yllättävän nopeasti. Laukkuvalikoima laajeni ja laukut ja kukkarot nousivat pian yritykseni pääasiallisiksi tuotteiksi. Yrityksestäni tuli päätyöni vuonna 2018.

Käsityöpajan laukuissa on alusta asti käytetty tukimateriaalina kotimaista, kierrätysmuovipullokuidusta valmistettua huopaa. Tämän ansiosta laukut ovat ryhdikkäitä, ja uskoakseni se on yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi Käsityöpajan laukut ovat myös saavuttaneet suosionsa. Tuotteissa käytettävä vuorikangas on Suomessa värjättyä 100% puuvillaa, ja laukkujen metalliosat ja hihnamateriaalit tilaan kotimaisen, luotettavan toimittajan kautta. Tuotteiden kankaiset tuotemerkit on myös painettu Suomessa. Hyvän laadun ja mahdollisimman korkean kotimaisuusasteen lisäksi pyrin pitämään laukuissa ja kukkaroissa laajan valikoiman niin hillittyjä, näyttäviä kuin hauskojakin kuoseja, joista mahdollisimman moni voisi löytää suosikkinsa. Kuosien valinnassa saamani palaute on aina ehdottoman tärkeää, ja asiakkaiden toiveet ohjaavat myös uusien kuosien valinnassa.

Jokainen tilaus ja jokainen asiakas on minulle tärkeä. Yritystoiminnassani haluan osoittaa välittäväni jokaisesta asiakkaastani: Haluan valmistaa tuotteet mahdollisimman huolellisesti, ja olla asiakkaan luottamuksen arvoinen. Toivon, että valmistamani tuotteet voivat olla sekä iloksi että hyödyksi! 

Kiitos, jos valitset kotimaisen, käsintehdyn tuotteen!

Reija Velin, yrittäjä, Käsityöpaja Villaa ja Lankaa

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on Suomalaisen Työn Liiton, Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:n, Käsityökorttelin, sekä Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyritys.