Käsityöpaja Villaa ja Lankaa 


Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on vuonna 2014 perustettu, Ikaalisten Luhalahdessa toimiva pieni yritys, joka valmistaa ja myy kotimaisia, käsityönä tehtyjä laukkuja ja kukkaroita. Tavoitteenani on valmistaa laadukkaita tuotteita, joista on iloa pitkään, ja joista on nähtävissä, että tuote on tehty ja viimeistelty huolella - kuten kotimaisen käsityön arvolle kuuluukin!

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt 11.9.2018 Käsityöpajan kehyskukkaroille ja -laukuille Avainlippu-merkin käyttöoikeuden. Avainlippu kertoo siitä, että tuote on valmistettu Suomessa ja että se työllistää Suomessa.

Yrityksen nimi "Villaa ja Lankaa" juontaa juurensa yrityksen toiminnan alkuaikoihin. Silloin pääasiallisina tuotteina olivat huovutetut ja neulotut tuotteet. Aluksi, vuonna 2015, valikoimaan tulivat pienet kehyskukkarot, ja heti näiden jälkeen vähitellen myös pienet kehyskukkarolaukut. Hyvin nopeasti laukkujen kysyntä kasvoi niin suureksi, että laukut nousivat pääasialliseksi tuotteeksi. Käsityöpajan laukuissa on alusta asti käytetty tukimateriaalina kierrätyspullokuidusta valmistettua huopaa. Tämän ansiosta ohuestakin kankaasta valmistetut laukut ovat ryhdikkäitä, ja uskoakseni se on myös yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi Käsityöpajan laukut ovat myös saavuttaneet suosionsa. Hyvän laadun lisäksi pyrin pitämään laukuissa ja kukkaroissa laajan valikoiman niin hillittyjä, näyttäviä kuin hauskojakin kuoseja, joista mahdollisimman moni voisi löytää suosikkinsa. Kuosien valinnassa saamani palaute on aina ehdottoman tärkeää, ja monet kuosit ovatkin tulleet valikoimaan asiakkaiden toiveiden perusteella.

Jokainen tilaus ja jokainen asiakas on minulle tärkeä. Yritystoiminnassani haluan myös käytännössäkin osoittaa välittäväni jokaisesta asiakkaastani. Haluan valmistaa tuotteet mahdollisimman huolellisesti, ja olla asiakkaan luottamuksen arvoinen.


Toivon, että valmistamani tuotteet voivat olla sekä iloksi että hyödyksi!


Lämmin kiitos, jos valitset suomalaisen, käsintehdyn tuotteen!

             

Reija Velin


Käsityöpaja Villaa ja Lankaa on Suomalaisen Työn Liiton, Suomen Käsityöyrittäjät SKYT ry:n ja Käsityökorttelin jäsenyritys.