Loppuvuoden tapahtumat

Loppuvuoden tapahtumat

Joulukuu on hyvää vauhtia käynnissä, mutta vielä toivottavasti riittää tälle vuodelle mukavia kohtaamisia!

Ensi viikonloppuna, 9.-10.12. on jälleen Jämijärven Jämiareenalla perinteinen Jämin Joulukylä - tapahtuma. Yritin tätä kirjoittaessa löytää tietoa, monesko Joulukylä-tapahtuma järjestyksessään on jo tulossa, mutta tuota tietoa ei valitettavasti nyt juuri osunut silmiini enkä ulkoakaan sitä valitettavasti muista. Joka tapauksessa kyseessä on tapahtuma, jolla on jo pitkät perinteet, ja itsekin olen ollut mukana jo... no, aika monena vuonna. Jämin Joulukylä kerää vuosittain noin 100 myyjää ja 10 000 Joulukylässä kävijää. Tapahtuma ei kuitenkaan ole pelkästään myyntitapahtuma, vaan elämyksellinen joulutunnelman tuoja.

Koronan vuoksi parina vuonna tapahtuma jäi toki rajoitusten vuoksi järjestämättä. Tähän liittyykin henkilökohtaisesti itselleni myös vahvaa symboliikkaa: Kun jouluna 2019 Joulukylän päätyttyä pakkasin tavarat myyntipaikalta ensin autoon ja sitten tarvikevarastoon, en voinut aavistaakaan, miten pitkään menisi, kun saan ne seuraavan kerran pakata myyntireissulle. Kun sitten viime vuonna, vuonna 2022, pitkän tauon jälkeen lähdin ensimmäiseen tapahtumaan myymään, tuo tapahtuma oli tietenkin Jämin Joulukylä. Tunteet olivat vähän pinnassa monestakin syystä tuon viikonlopun aikana: Tutut perinteet ja ohjelmat, partiolaisten rummut ja ihan koko tuttu tunnelma, sekä tietenkin kaikki tutut ihmiset. Jälleen oli niin kovin tervetullut olo, kuten Jämillä aina! Kaikki tuo tuttu tunnelma ja samaan aikaan ymmärrys siitä, että normaali elämä on taas palannut, ja että siihen elämään kuuluu myös se, että saan olla kohtaamassa ihmisiä ihan aidosti, oikeasti ja livenä, toi sekä iloa että liikutusta!

Jämin Joulukylän jälkeen otetaan kutakuinkin lentävä siirtymä Tampereelle. Maanantaina nimittäin rakennamme kahden muun käsityöyrittäjän kanssa Käsityöläisten pop-up-myymälän Lielahden kauppakeskus Likeen. Pop-up on tarkoitus saada valmiiksi tiistaihin mennessä, ja pop-up on avoinna aina jouluun asti. Tarkemmat aukioloajat päivitetään ihan pian tuonne meidän pop-upin Facebook-sivulle.

Pop-upissa ovat lisäkseni mukana Luannikas ja T:mi Jaana Hirvonen. Luannikkaan Susanna valmistaa laadukkaita ja kauniisti istuvia trikoovaatteita naisille ja lapsille, Jaana puolestaan tekee koruja ja koristeita mm. vanhoista hopealusikoista ja kolikoista. Me kaikki olemme myös Pirkanmaalla toimivia yrittäjiä, joten pop-up koostuu paikallisista, käsintehdyistä tuotteista. Varsin hyvä paikka tehdä niin lahjahankintoja kuin ostoksia itselle, tai sitten tulla muuten vaan tutustumaan tuotteisiin ja moikkaamaan meitä! Lämpimästi tervetuloa!

Mukavaa jos osallistut keskusteluun kirjoittamalla kommentin!