Alkuvuosi on sujunut tiiviisti töitä tehden. Niin sanottujen normaaleiden töiden lisäksi vuodenvaihteeseen sisältyy myös monenlaista niin sanottua extrahommaa. Excel lienee aika monen yrittäjän parhaita kavereita, ja sinne on taaskin ahkerasti taulukoitu yhtä ja toista. Paljon asioita toki myös pallottelen ja ideoin mielessäni pelkästään ajatustasolla, mutta pelkästään sen varassa suunnittelu olisi aika umpimähkäistä, ja perustuisi lähinnä mutu-asioihin, mikä taas loisi vähän turhankin jännittävän pohjan yrityksen pyörittämiselle. Jokaisessa yrityksessä tulee myös kerran vuoteen suorittaa inventaario, joka minulle osuu myös vuoden vaihteeseen. Itse inventaario on tehty päivän parin aikana (kiitos jälleen rakkaiden exceleiden) mutta inventaarion "jälkityöt" tuppaavat usein jatkumaan pitkälle kevääseen: Inventaariota tehdessä kun varastot käydään läpi jokaista kangastilkkua myöden, sen myötä seuraa usein myös jonkinlainen inspiraatio varaston ja heti kohta vähän työtilojenkin uudelleen järjestelyyn. Harvemmin tämä tulee kerralla valmiiksi, ja lopputuloksena on, että yhtä jos toista projektia on kesken vähän siellä sun täällä, ja näiden projektien keskellä sitten tehdään niitä normaaleja päivittäisiä töitä. Kuullostaako tutulta kenenkään muun elämässä?

Tämä talvi on ollut vähän sellainen kuin muistoissa lapsuuden talvet olivat: Paljon lunta ja paljon pakkasta! Usein alkuvuodesta tuntuu, että sitä jollain tapaa on vähän jossain talviunessa tai ainakin horteessa: Keskittyy rutiineihin ja työhön, mutta jotenkin sellaisessa omassa kuplassa. Tähän aikaan usein huomaan, että esimerkiksi some saattaa jäädä useammaksi päiväksi päivittämättä. Eräs yrittäjäystäväni kerran minua opasti, että jos yrittäjä ei kerro somessa päivittäin olevansa työssä, se on vähän kuin ei töissä olisikaan. Tämän perusteella siis ehkä jonkinlainen puolittainen talvihorros on siis menossa. Tosin, vahvasti töitä tehden. Yksi ymmärrettävä rajoittava tekijä toki keskitalven aikaan on valon puute. Vaikka työvalot ovatkin hyvät, keinovalossa kankaiden värit muuttuvat, ja kännykkäräpsyt näyttävät tuskastuttavan surkeilta. Kun siis somen päivittäminen ei käy helposti, jää se helposti myös tekemättä. Minä olen siis poikkeus ystäväni kertomassa säännössä. 

Nyt kuitenkin ihana ihana niin keväinen ja kirkas aurinkokin meitä taas jo hellii! Ylläoleva kuva on otettu sunnuntain aurinkokävelyltä. Joka vuosi näihin aikoihin sitä vain miettii, miten onkaan tullut ilman valoa toimeen koko pitkän talven! Olen ollut ison osan elämästäni erittäin vahvasti syksyihminen, mutta nykyisin kevätaurinko tuntuu vuosi vuodelta vain ihanammalta ja ihanammalta...

 Alkuvuoden iloisiin asioihin kuuluu myös uusi jälleenmyyjä! Puoti Suerte löytyy Mäntyharjulta, ja sen valikoimasta löytyy tuotteita 80 pienyrittäjältä! Vau! Koska täältä Luhalahdesta on Mäntyharjulle matkaa, Puoti Suerte ei ymmärrettävästi ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta niin toivon että joskus pääsen siellä käymään myös paikan päällä! Suosittelen ehdottomasti ottamaan Puoti Suerten somekanavat seurantaan!
Mukavaa jos osallistut keskusteluun kirjoittamalla kommentin!