Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Rekisteri -ja tietosuojaseloste

Tämä on Käsityöpaja Villaa ja Lankaa -nimisen yrityksen henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 24.5.2018. Viimeisin muutos 24.5.2018.


1. Rekisterinpitäjä:

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa

Luhalahdentie 2338

39410 Luhalahti


2. Rekisteriasioista vastaava yhteyshenkilö:

Reija Velin

villaajalankaa@gmail.com

p. 040 755 7021


3. Rekisterin nimi:

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa -nimisen yrityksen asiakasrekisteri


4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on sopimus, ja siitä johtuvat lakisääteiset perusteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Näissä sopimuksissa rekisteröity on sopimuksen osapuolena ilmoittaessaan tietonsa verkkokaupan tilauslomakkeessa tai esimerkiksi sähköpostitse tehdyssä tilauksessa.

Henkilötietoja käsitellään myös Käsityöpaja Villaa ja Lankaa -nimisen yrityksen kirjanpidossa kirjanpitolain edellyttämällä tavalla.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on mahdollistaa tilausten käsittely ja toimittaminen, ja asiakassuhteen hoitaminen.

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa ei kerää henkilötietoja markkinointia varten ilman asiakkaan erillistä suostumusta.

Käsityöpaja Villaa ja Lankaa ei tee asiakasta koskevia profilointeja tai automaattisia päätöksiä.


5. Rekisterin tietosisältö:

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: Asiakasnumero, etunimi, sukunimi, yhteystiedot (lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite), verkkoyhteyden IP-osoite, tilaushistoria, toimituksen seurantatiedot, laskutustiedot ja muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet:

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta asiakkaan rekisteröityessä verkkokauppaan ja tehdessä tilauksen verkkokaupassa. Lisäksi tietoja saadaan asiakkailta sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palveluiden kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas itse
luovuttaa tietojaan.


7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle:

Rekisterin tietoihin pääsevät ainoastaan rekisteriä hoitavat henkilöt ja tarvittaessa myös tietojärjestelmien ylläpitäjät. Kaikkia rekisterin käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Asiakkaan tilatessa tuotteita asiakkaan antamia tarvittavia tietoja saavat myös kuljetuksista vastaava yritys (pääsääntöisesti Posti Oyj) sekä maksun vastaanottava maksunvälittäjä (esimerkiksi verkkokauppatilauksissa Checkout-maksupalvelu). Asiakas saa halutessaan kyseisten yritysten yhteystiedot ja rekisteri/tietosuojaselosteet. Henkilötietoja ei luovuteta perusteettomasti muille ulkopuolisille tahoille ilman asiakkaan suostumusta.

Rekisterinpitäjä ei luovuta tai siirrä tietoja EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.


8. Rekisterin suojauksen periaatteet:

Rekisterin käsittelyssä
noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät
tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään
Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta
tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii
siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja
muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja
käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta,
joiden työnkuvaan se kuuluu.

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä sekä tiedostot on suojattu asianmukaiseti normaalisti käytössä olevilla teknisillä menetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jonka voi myöntää vain rekisterin ylläpidosta vastaava henkilö sellaiselle henkilölle, joka kuuluu yrityksen Käsityöpaja Villaa ja Lankaa henkilökuntaan, ja jonka asemaan ja työtehtäviin kyseinen käyttöoikeus liittyy.


9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle.Rekisterinpitäjä
voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä.

Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).


10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n
tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

Asiakkaalla on "oikeus tulla unohdetuksi" vain, jos yrityksellä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojen käsittelyä.