VASTUULLISUUS

Käsityöpajalla vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota monin tavoin, ja se näkyy niin tuotteiden suunnittelussa, valmistuksessa kuin materiaaleissakin.

Tuotteiden materiaalit

Päällikankaat

Käsityöpajan verkkopuodista löytyvät kuviolliset kuosikankaat ovat Käsityöpajan oman tuotannon kankaita, ja ne on suunniteltu Suomessa. Koska kuosit on suunniteltu nimenomaan Käsityöpajan omiin tuotteisiin, jo kuosin suunnitteluvaiheessa voidaan huomioida myös kankaan leikkaamiseen liittyvät seikat ja vähentää siten kangashävikkiä jo ennen kuin kangasta on edes painettu. Käsityöpajan oman tuotannon kankaista suurin osa on myös omaa suunnittelua, mutta jotta kuosivalikoimasta saataisiin mahdollisimman monipuolinen, kuoseja Käsityöpajalle suunnittelevat toisinaan myös muut suomalaiset suunnittelijat. Tällöin kankaan suunnittelija on mainittu aina myös tuotetiedoissa.

Oman tuotannon kuoseja painetaan kankaaksi aina kuosien kysyntää seuraten kohtuullisen kokoisissa erissä, jolla myös  estetään ylituotantoa ja siitä syntyvää turhaa ympäristön kuormittamista.

Käsityöpajan kuviolliset kuosikankaat on painettu joko Suomessa tai muualla Euroopassa. Suomessa painetut kankaat on painettu Printscorpiolla Aitoossa. Suomessa painettujen kankaiden materiaalina on ylellinen paksu ÖKO-TEX 100 sertifioitu 100% puuvillasatiini. Kuviollisten kuosien painopaikka on aina mainittu verkkokaupassa kyseisen tuotteen tuotetiedoissa.

Muualla Euroopassa painetut kankaat on painettu eurooppalaiset ympäristöystävällisyysvaatimukset täyttävillä GOTS 6.0 ja ÖKO-TEX 100 sertifioiduilla musteilla, ja kankaat on painettu 100% puuvillakankaalle.

Vuorikangas

Laukkujen ja kukkaroiden vuorikangas on 100% puuvillaa, joka on värjätty Suomessa.

Laukkujen tukikangas

Laukkujen tukimateriaalina käytetään Suomessa valmistettua huopaa, jonka materiaalina on kierrätetty polyesterikuitu, eli käytännössä huopa valmistetaan siis kierrätetyistä muovipulloista. 

Kankainen tuotemerkki

Käsityöpajan tuotteet tunnistaa tuotteen sisäpuolelle kehyksen alle kiinnitetystä kankaisesta tuotemerkistä, josta löytyy yrityksen nimi sekä tuotteelle myönnetty Avainlippu-merkki. Nämä kankaiset tuotemerkit on valmistettu Suomessa.

Muut tarvikkeet

Vaikka Käsityöpajan tuotteiden kotimaisuusaste on hyvin korkea, aivan kaikkea tarvittavaa ei valitettavasti valmisteta Suomessa. Käsityöpajan tuotteiden muut osat hankitaan kuitenkin aina kotimaisen tukkuliikkeen kautta, jolla on jo neljännessä polvessa toimivana suomalaisena perheyrityksenä vuosikymmenten kokemus ompelevan teollisuuden materiaalien maahantuonnista ja myynnistä. 

Tuotteiden valmistus

Kaikki Käsityöpajan tuotteet  suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Ikaalisten Luhalahdessa. Koska pienessä yrityksessä tuotteita valmistetaan pienissä erissä kysyntää seuraten, liikatuotantoa ei pääse syntymään. Tuotteiden valmistuksessa kiinnitetään suunnitteluvaiheesta alkaen huomiota materiaalien käyttöön, jolloin esimerkiksi kangashukan määrä pyritään minimoimaan jo suunnitteluvaiheessa. Koska tuotteita on eri kokoisia, myös pienemmätkin kangaspalat pystytään yleensä käyttämään esimerkiksi kukkaroissa. Tätäkin pienemmät kangaspalat päätyvät nekin useimmiten vielä jatkokäyttöön, kuten vaikkapa tilkkupaloiksi harrastustoimiin. Energiaa käytetään harkiten, eli koneet tai valot eivät ole päällä turhaan, ja jätteet kierrätetään tietenkin asianmukaisesti.

Pakkaus

Verkkokauppatilaukset pyritään pakkaamaan sään ja kuljetuksen kestävästi, mutta kuitenkin turhaa muovia välttäen. Verkkokaupan pakkauslaatikot on valittu siten, että kaiken kokoisille tuotteille ja tilauksille löytyisi juuri oikean kokoinen pakkauslaatikko, sillä tarpeettoman suuret pakkaukset aiheuttavat myös tarpeetonta kuormitusta ympäristölle. Suuri osa Käsityöpajalla käytetyistä pakkauslaatikoista on myös valmistettu FSC-sertifioidusta materiaalista. FSC-sertifiointi takaa, että pakkauslaatikoiden raaka-aine tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä. Verkkokauppatilausten matkan mahdollisia kolhuja estää kierrätyspaperista valmistettu silkkipaperi. 

Verkkokauppa

Käsityöpajan verkkokauppa toimii suomalaisella verkkokauppa-alustalla.